Barnböcker

Min fru, professor Karin Aronsson, och jag har gett ut ett par böcker med rimmade gåtor. Dessförinnan författade vi en serie om tre läseböcker för grundskolans lågstadium kompletterade med lärarhandledningar och bredvidläsningsböcker.

 
 

Kluriga gåtor för smarta hjärnor & 33 rimmade gåtor - 1994 & 2010

Karin Aronsson och jag skrev 1994 och 2010 dessa båda böcker med rimmade gåtor som tillsammans har sålt i c:a 80 000 ex och som fortfarande lånas flera tusen gånger varje år på biblioteken. Kluriga gåtor för smarta hjärnor (BonnierCarlsen) illustrerades av Johan Unenge och ”33 rimmade gåtor” (Rabén & Sjögren) av Per Gustavsson.

 
33-rimmade-gator.jpg
 
 
eken copy.jpg
 

Läseböcker

Dessa böcker gavs ut i flera upplagor 1989-2001. De innehåller verser, berättelser och fakta i en lättsam blandning. Böckerna är utgivna på Gleerups och är illustrerade av Inga-Karin Eriksson och Magda Korotyńska.

 
sagoböcker-01.jpg

Bredvidläsningsböcker

Som bredvidläsning för lågstadiet har jag skrivit fyra små böcker på bara 16 textsidor vardera. Två av dem (Den riktige trollkarlen och Den riktige jultomten) har jag hittat på själv. De är illustrerade av Tord Nygren. De andra två är mina bearbetningar av välkända sagor. De är illustrerade av Boel Werner.”